maandag 15 december 2014

Fijne feestdagen


Met het gezicht naar de zon
Ria aan het werk

De expositie is voorbij. Wat een succes. Ik heb genoten van alle gezellige enthousiaste mensen die kwamen kijken.  Tussen de donkere regendagen door werden wij getrakteerd op een heerlijk zonnige dag.  Het was goed toeven in de tuin tussen de metalen beelden van Ben  Jansen.  Het blijft natuurlijk winter, werd je toch wat te koud dan was het tijd om binnen warm te worden, wat te drinken en te snoepen om daarna de binnen expositie te bekijken.
Ria verzorgt al een aantal jaren de ikebana schikkingen, maar het is steeds weer verrassend  hoe bijzonder zij van vaas en bloemen  een kunstwerk kan maken.  De foto's moeten nog uit gezocht worden, maar kijkt u af en toe op de site. Hier worden de foto's van vorig jaar vervangen door de nieuwe van dit jaar. De werkstukken van de cursisten waren natuurlijk heel divers, van  draaiwerk van echte beginners, nog nooit klei aangeraakt, tot beelden van de meer ervaren deelnemers.
Het was veel werk om de ruimtes om te toveren tot een galerie, maar het was de moeite waard. Deze maandag heb ik besteed om van het atelier weer een werkplaats te maken.  Het ziet er nog wel  heel schoon en ongebruikt uit. Dat is ook wel heel vreemd, ik durf bijna niet te gaan draaien, maar eenmaal achter de schijf zal het weer gauw vertrouwd zijn en het heel schone verdwenen.

Voor ieder die dit leest, fijne feestdagen en een gezond en creatief  jaar 2015.