zondag 14 februari 2016

StructurenThaise potjes

Buiten regent het en in het atelier is het nog koud.  Er is dus tijd genoeg voor administratie en om alle foto's van mijn werk eens op een rijtje te zetten.
De potjes van Thaise klei zijn uit de oven. Je weet dat het gewoon klei is, maar als uit die hopjesvla klei een aardewerk potje komt.. dat blijft toch een wondertje. 

Het zijn kleine potjes. Er was niet veel klei, maar ik denk dat ik ook met veel klei niet groter had kunnen draaien. Het was wat je noemt een uitdaging.


Kommen uit de houtoven
Nu weer over naar mijn eigen werk. De vazen voor het ikebana bloemschikken zijn klaar en staan  te drogen. Bij deze temperaturen duurt het allemaal wat langer. In de tussentijd ben ik werk aan het draaien voor de houtstook, waar ik in mei weer naar toe ga. Deze structuren lenen zich goed voor het stoken in deze oven. Steeds een beetje anders, maar allemaal leuk. Stel je voor om elke ochtend een andere kom uit te kiezen voor de muesli. Dan begint je dag weer goed.
Structuur met een draaiing klaar om te drogen
Deze week is het druk in het atelier. De reguliere lessen en workshops en aan het einde van de week het draaiweekend. Heerlijk. Ik heb er zin in.