zondag 2 oktober 2016

week 40

IJzertijd scherf met nagel indrukken


Gisteren hebben we weer een bijeenkomst gehad van ons studie groepje. Heerlijk elkaar ondersteunen en samen problemen oplossen. We hebben nu afgesproken dat proeven maken en nieuwe glazuren  ontwikkelen geen doel op zich mag worden, maar dat we de nieuwe recepten ook gaan toe passen. Dat is nog wel een punt, want een glazuur op een proefplaatje, hoe mooi ook valt op een werkstuk soms tegen. Leonie had een bijzondere oplossing bedacht om haar proeven niet in een doos te laten verdwijnen en ze zodoende weer te vergeten.

Volgende week zaterdag is weer de eerste bijeen komst van de nieuwe cursus galzuur samenstellen. Ik ben benieuwd welke interessante ideeën de nieuwe groep heeft.
Het is wel even iets anders dan de opgraving waar ik deze week nog aan mee help. Hier vinden we ijzertijd scherven. Niks geen glazuur, maar simpele versieringen gemaakt met de vingers of met een stokje. Het voelt toch elke keer weer heel bijzonder om te bedenken dat zo'n 700 v Chr. een vrouw haar nagels in een scherf heeft gezet om haar pot mooier te maken.

Kijken wat de nieuwe week ons brengt. Gelukkig is er droog weer voorspeld.